Posted in Հայոց լեզու, Թարգմանություններ, Խոսքի զարգացում, Խոսքի մշակույթ

Вино как защита от онокологичеких и сердечнососудистых заболеваний֊Գինին՝ որպես պաշտպանություն քաղցկեղի և սրտանոթային հիվանդությունների դեմ

Учёные Дании нашли очередное доказательство, подтверждающее, что вино снижает риск развития онкологических заболеваний, а также уменьшает частоту возникновения сердечно-сосудистых патологий. Это касается только вина, принимаемого в умеренных количествах. Крепкий алкоголь или пиво не входят в эту категорию.

По мнению доктора Мортена Гронбека, употребление вина снижает процент смертности в одинаковой степени, как для женщин, так и для мужчин. Были изучены результаты обследования двадцати тысяч человек на протяжении периода 1964-1995 год. Рассматривались такие факторы, как постоянное употребление различных алкогольных напитков, физическая активность человека, вес и рост. Выяснялось, каким образом они влияют на смертность.

И определилась такая картина – крепкий алкоголь, а также пиво, не делают показатели смертности ниже, а вот те люди, что потребляют вино, но не злоупотребляют, в значительной мере защищают себя от онкологии и болезней сердца. Чем выше были употреблены дозы алкоголя, тем сильнее возрастал риск смертельного исхода, в не зависимости от того, какой именно спиртной напиток употребляется.

Такие интересные данные опубликовал журнал Annals of Internal Medicine. В данном случае, исследователи лишь доказывают, что вина содержат полезные антиоксиданты и флавоноиды, но также подчёркивается, что не маловажное значение имеют и пищевые привычки людей, употребляющих вино.

Դանիացի գիտնականները գտել են մեկ այլ ապացույց, որը հաստատում է, որ գինին նվազեցնում է քաղցկեղի ռիսկը, ինչպես նաև նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների դեպքերը: Սա վերաբերում է միայն չափավորությամբ ընդունված գինուն: Ուժեղ ալկոհոլը կամ գարեջուրը ներառված չէ այս խմբում:

Ըստ բժիշկ Մորտեն Գրոնբեկի ՝ գինու օգտագործումը նույն չափով նվազեցնում է մահացության մակարդակը ինչպես կանանց, այնպես էլ տղամարդկանց համար: Ուսումնասիրվել են 1964-1995 թվականների ընթացքում քսան հազար մարդու հետազոտության արդյունքները: Համարվել են այնպիսի գործոններ, ինչպիսիք են տարբեր ալկոհոլային խմիչքների անընդհատ սպառումը, մարդու ֆիզիկական ակտիվությունը, քաշը և հասակը: Պարզվեց, թե ինչպես են դրանք ազդում մահացության վրա:

Եվ ստեղծվեց այդպիսի պատկեր `ուժեղ ալկոհոլը, ինչպես նաև գարեջուրը, մահացության մակարդակը  չեն ցածրացնում, բայց այն մարդիկ, ովքեր գինի են սպառում, բայց չեն չարաշահում, հիմնականում պաշտպանվում են ուռուցքից և սրտի հիվանդությունից: Որքան բարձր են օգտագործվող ալկոհոլի չափաբաժինները, այնքան մեծ է մահվան վտանգը, անկախ նրանից, թե ինչ ոգելից խմիչք է սպառվում:

Նման հետաքրքիր տվյալները հրապարակել է Annals of Internal Medicine ամսագիրը: Այս դեպքում հետազոտողները միայն ապացուցում են, որ գինիները պարունակում են օգտակար հակաօքսիդիչներ և ֆլավոնոիդներ, բայց նաև շեշտվում է, որ գինի օգտագործող մարդկանց ուտելու սովորությունները ոչ մի նշանակություն չունեն:

http://worldwine.net/vinoizdorove/vinokakzashhitaotonkologicheskixiserdechnososudistyxzabolevanij.html

Հեղինակ՝

Թողնել մեկնաբանություն